Kapcsolatfelvétel: 035 / 7731 743 | kontakt@zpskomarno.sk
 • sk

Felhívás

Lakóink látogatása - a szabályok szigorítása

Tisztelt hozzátartozók, családtagok!

                 Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az utóbbi napokban  a koronavírus-járvány  helyzet úgy otthonunkban, mint országos viszonylatban folyamatosan romlik, helyenként láncolati módon terjed. Ez a helyzet sajnos alapvetően meghatározza azokat a további lépéseinket, a visszatartó intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása, enyhítése érdekében foganasítottunk az elmúlt időszakban. Sokáig reménykedtünk abban, hogy az idei Karácsony a korlátozások után, – ha szerényebb módon is, de – mégis, a hozzátartozók és családtagok körében valósulhat meg, lakóink nagy örömére. 

                A karácsonyi időszak alatti látogatások és otthonunk elhagyásának szabályozásakor meghatározóan a szakminisztérium (MPSVR SR) és a szakmai szövetségünk  (Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR) ajánlásaiból, valamint otthonunk jelenlegi járványügyi helyzetéből indultunk ki. Az aktuális  járványügyi intézkedési terv által meghatározott szemafor – jelzőlámpa besorolása alapján otthonunk a vörös zónában található.

             Elsősorban mérlegelnünk kellett otthonunk lehetőségeit az izolációs zónák kialakítását illetően azon klienseink részére, akik az otthoni környezetből térnek vissza, illetve a személyzeti ellátását ezeknek a zónáknak, amelyeket az otthonunk válságterve határoz meg. Válságstervünk szigorúan szakmai alapokon nyugszik, s az érvényben lévő törvények, rendeletek, ajánlások, és nem utolsó sorban a járási járványügyi intézettel (RÚVZ) való szoros együttműködés eredményeként jött létre.  Döntésünket   elsődlegesen lakóink és dolgozóink biztonsága, családjuk és  környezetük  védelme határozta meg. Intézetünk nem rendelkezik olyan térbeli elrendezési lehetőséggel (egyágyas szobák saját fürdőszobával), amely megfelelő módon eleget tudna tenni azon elvárásoknak,  amelyeket a minisztériumi ajánlások javasolnak (a negatív PCR teszt után még 5 napi izoláció kötelező).    

Válságkezelő csoportunk  (IKT – Interný krízový tím  Zariadenia pre Seniorov  Komárno) a következő feltételeket  állapította  meg a karácsonyi idöszak alatti szabadságolás – otthonunk elhagyásával  kapcsolatban:

–        Az a kliens, aki az utóbbi 90 napban pozitívan volt tesztelve  Covid -19 fertőzéssel  és izolációja már véget ért, nem mutatja a fertőzés semmi jelét, biztonságosan elhagyhatja otthonunkat, és PCR teszt  nélkül térhet vissza otthonunkba, ha  tünetmentes.

A kliens és a közös háztartásban élö hozzátartozója szóban és írásban (becsületbeli nyilatkozat aláírása) lesznek tájékoztatva  a járványügyi előírásokról, amelyeket az otthoni környezetükben be kell tartani.

Válságstábunk csak ezt az egyetlen lehetőséget látja az otthon biztonságos elhagyására és az otthonunkba való biztonságos visszatérésre.

A többi lakónk sajnos, a saját egészsége megvédésének érdekében, illetve lakótársaik  és a személyzet egészségének, valamint környezetük megvédésének érdekében  nem hagyhatja el a karácsonyi ünnepek alatt otthonunkat.

 Ebből a megfontolásból eredően az otthonunkban való látogatások továbbra sem engedélyezettek.

Komárom, 2020. december 18.                                         

                                        PhDr. Mgr. Polgár Hedvig

                                                                                                                                          igazgató

Felhívás

Lakóink látogatása - a szabályok szigorítása

Tisztelt hozzátartozók!

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében 2020. szeptember 25 -től,  klienseink  sajnos 

nem látogathatók.

Úgyszintén 2020. szeptember 25 – től változik lakóink részére az engedélyezett  szabad mozgás, az otthon elhagyása nem lehetséges, csak indokolt esetekben (pl. orvosi kivizsgálás). 

 2020. szeptember 25 -től,  naponta  8.00- órától – 15.00 óráig  (szombat és vasárnap kivételével)  lehetséges a  hozzátartozók által hozott csomagok kézbesítése klienseink részére az intézet portaszolgálatán keresztül.

Tisztelt hozzátartozók, ez úton is kérjük Önöket a feltételeink szigorú  betartására, megértésüket köszönjük.

 

Rólunk

A komáromi Idősek Otthona már 30 éve lát el pótolhatatlan feladatot az idősek gondozásában a városban. Ez idő alatt keresett és ismert szociális szolgáltatóvá vált nem csak a város lakosai körében, de a közelebbi és a távolabbi régióban is.
A létesítmény a város történelmi központjában található és lakói számára a nyugalom és a csend szigetét kínálja.

Amit kínálunk

 • Segítség más személyre utaltság esetén
 • Szociális tanácsadás
 • Szociális rehabilitáció
 • Szállás
 • Étkeztetés
 • Takarítás, mosás, vasalás és a fehérnemű, valamint ruházat karbantartása
 • Személyes berendezés

Amit biztosítunk

 • A körzeti orvossal együttműködve egészségügyi ellátást
 • Az ADOS által ápolói gondozást
 • Szabadidős tevékenységeket
 • Értéktárgyak megőrzését

HÍREK

Milá návšteva u seniorov

Dňa 21. mája 2016 zavítala milá návšteva do zariadenia pre seniorov. Prijímatelia sociálnych služieb sa stretli so ženským spolkom pri reformovanej kresťanskej cirkvi. Stretnutie sa začalo bohoslužbami a potom pokračovalo neformálnou

TOVÁBB »

Prednáška „Týždeň mozgu“

Dňa 17.3.2016 zorganizovalo Zariadenie pre seniorov Komárno v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Komárne v rámci „Týždňa mozgu“, ktorý vyhlásila Alzheimerová spoločnosť so sídlom v Bratislave, prednášku pre seniorov spojenú s pamäťovými cvičeniami. Lektorkou

TOVÁBB »

Vystúpenie umelcov

Dňa 29. júna 2016 sa uskutočnilo v spoločenskej miestnosti oddelenia A vystúpenie umelcov Ildikó Benes a István Pőthe, ktoré sa stretlo s veľkým ohlasom prijímateľov sociálnej služby nášho zariadenia pre seniorov. Svojimi piesňami priniesli

TOVÁBB »
 • Špitálska 16, Komárno
 • 035 / 7731 743
 • kontakt@zpskomarno.sk