Rólunk

A komáromi Idősek Otthona már 30 éve lát el pótolhatatlan feladatot az idősek gondozásában a városban. Ez idő alatt keresett és ismert szociális szolgáltatóvá vált nem csak a város lakosai körében, de a közelebbi és a távolabbi régióban is.
A létesítmény a város történelmi központjában található és lakói számára a nyugalom és a csend szigetét kínálja. Az épület udvarában park van számos nagy koronájú fával és díszbokrokkal, a lugasok és a padok menedéket nyújtanak a nyári forróság elől, de a családdal és a barátokkal is kellemes időt tölthetnek itt.
A létesítmény része egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a valamikori zsinagóga, melynek földszintjén ma az étkező, az emeleten egy tágas, teljesen felszerelt közösségi helyiség és könyvtár található.

Az otthon teljes, minőségi, szociális, egészségügyi, kulturális és lelki gondoskodást kínál ügyfelei számára.
A gondoskodás mértéke szerint három osztályon fogadja az ügyfeleket, a létesítmény 146 személy befogadására képes. A szobák egy- és kétágyasak, ám lehetőség van teljesen különálló garzon vagy egyszobás lakásban is lakni. A szobákhoz erkély, balkon és saját fürdőszoba tartozik. Minden szobában speciális, állítható ágy, bútor van és az ápoló személyzet hívására szolgáló berendezés is.

A szociális szolgáltatások kedvezményezetteiről képzett szakemberek gondoskodnak – a szociális, az ápolási és gondozói területen az ügyfelek egyedi igényei alapján, mint a szociális rehabilitáció, fizioterápia, de akár ünnepi összejövetelek és ünnepségek, sportversenyek, aktuális egészségügyi és társadalmi kérdéseket érintő beszélgetések szervezése, melyek gazdagítják és minőségibbé teszik az idős emberek mindennapi életét.

Previous slide
Next slide

Hírek

Milá návšteva u seniorov

Dňa 21. mája 2016 zavítala milá návšteva do zariadenia pre seniorov. Prijímatelia sociálnych služieb sa stretli so ženským spolkom pri reformovanej kresťanskej cirkvi. Stretnutie sa začalo bohoslužbami a potom pokračovalo neformálnou

ČÍTAJ ĎALEJ »

Prednáška „Týždeň mozgu“

Dňa 17.3.2016 zorganizovalo Zariadenie pre seniorov Komárno v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Komárne v rámci „Týždňa mozgu“, ktorý vyhlásila Alzheimerová spoločnosť so sídlom v Bratislave, prednášku pre seniorov spojenú s pamäťovými cvičeniami. Lektorkou

ČÍTAJ ĎALEJ »

Vystúpenie umelcov

Dňa 29. júna 2016 sa uskutočnilo v spoločenskej miestnosti oddelenia A vystúpenie umelcov Ildikó Benes a István Pőthe, ktoré sa stretlo s veľkým ohlasom prijímateľov sociálnej služby nášho zariadenia pre seniorov. Svojimi piesňami priniesli

ČÍTAJ ĎALEJ »